Ex-Libanonganger doodt dochter en zichzelf in ravijn

Bron : Telegraaf - 25 september 2008

GERONA - Een Nederlandse ex-militair die in Spanje woonde, heeft op een wel heel dramatische wijze een einde gemaakt aan zijn eigen leven en aan dat van zijn dochtertje. Jan-Willem Nieuwelink (46) uit Sabadell bij Barcelona nam zijn dochtertje Sara (6) op 14 september mee voor een dagtochtje naar Santuario Nuestra Senora del Far, een uitzichtpunt op 1223 meter hoogte in de bergen bij het Catalaanse Gerona. Getuigen zagen vader en dochter wandelen en wat drinken in het restaurant op de top. Daarna stuurde Nieuwelink een sms-berichtje naar zijn vrouw. ,,Jij wilt een nieuw leven? Dan moet je dat doen zonder mij en zonder je dochter.''

De vrouw waarschuwde onmidellijk de politie en stuurde haar man een berichtje waarin ze hem vroeg hun dochter niets aan te doen. Intussen had haar echtgenoot tot onsteltenis van andere wandelaars Sara in het ravijn gegooid en was hij er zelf achteraan gesprongen.

Volgens Spaanse kranten, die gisteren uitvoerig berichtten over het drama, hadden brandweerlui en reddingswerkers ondanks de hulp van een helikopter uren nodig om de lichamen te bergen. Ze lagen op een bijzonder lastig te bereiken plek op ruim 100 meter onder het uitkijkpunt.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken wil alleen bevestigen dat de Nederlanders zijn omgekomen. Of er sprake is van zelfmoord, moord of een ongeluk wil het departement niet zeggen.

Nieuwelink, die bullterriërs fokte in Barcelona, kwam oorspronkelijk uit Terneuzen. In 1980 verbleef hij een half jaar in Libanon voor de UNIFIL-vredesmacht.