Jan-Willem Lenselink - Letselschadespecialist

 

 

 

 

 

 

 

 

 

·Jan-Willem Lenselink

“Slachtoffers van letselschade raken vaak ongewild verstrikt in een juridisch doolhof. Dit komt hun herstel veelal niet ten goede. Het is mijn taak om slachtoffers te begeleiden, te zorgen dat ze de juiste wegen nemen en een rechtvaardige schadevergoeding ontvangen.”

EMMEN - Blijdschap bij Libanonveteranen over de mogelijkheid tot een schadevergoeding bij PTSS. "Het is een gigantische doorbaak voor mijn cliënten, iedereen is heel verheugd dit te horen", zegt letselschadespecialist Jan-Willlem Lenselink. "Maar ze hadden het veel eerder gewild. Ze zeggen dan: Defensie wist dit tien jaar geleden ook al."

Bron : RTV drenthe – 13 april 2016

Lenselink is letselschadespecialist in Emmen en vertegenwoordigt zo'n honderd veteranen. Een groot deel van de militairen die deelnamen aan de missie in Libanon werd geleverd door het 44 Pantserinfanteriebataljon in Zuidlaren. "Tot op heden leidde het niet tot een schadevergoeding, maar daar lijkt nu toch wel verandering in te komen."

Schadevergoeding
De zaak rond de schadevergoedingen kwam in een stroomversnelling na een rechterlijke uitspraak in december. De Centrale Raad van Beroep concludeerde toen dat Defensie zijn zorgplicht heeft geschonden bij een Libanonveteraan die PTSS had opgelopen en aansprakelijk is voor de schade die de militair heeft ondervonden.

"Ze zijn nu bereid te praten over de schade. Het noemen van bedragen vind ik altijd wel lastig, want letselschade is heel complex. Het kan van veteraan tot veteraan verschillen", legt Lenselink uit.

Lees ook: 'Schadevergoeding voor Libanonveteranen met PTSS'

Arbeidsongeschikt
"Van de honderd Libanonveteranen die ik bijsta, is het overgrote deel volledig arbeidsongeschikt geraakt. Daardoor lopen ze een carrière mis en leiden ze veel schade. Als je kijkt naar de omvang van de groep en de schade, kan het wel in de miljoenen lopen. Maar dat kan bij de een anders liggen dan de ander", nuanceert Lenselink.

Hoe lang het gaat duren voor de veteranen geld krijgen, is nog niet bekend. "Het zijn hele complexe zaken. Er moet gereconstrueerd worden, wat er zou zijn gebeurd in de afgelopen jaren zonder PTSS. Ik sluit niet uit dat het nog jaren kan gaan duren."

De Nederlandse vredesmissie in Libanon liep van 1979 tot en met 1985. Negen militairen kwamen om.